Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Δεν θα περάσουν


Τρίβω τα μάτια μου και δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν ονειρεύομαι…

Άκουσα τον Καραμπελιά για λίγο κάποια στιγμή σε κάποιο κανάλι να λέει ότι τα ευρήματα της αστυνομίας αναφορικά με τους τρομοκράτες δεν είναι πραγματικά αλλά “φυτευτά”, για να αποσπάσουν την προσοχή του κόσμου από τα οικονομικά μέτρα! Προφανώς οι κακοί ξένοι θέλουν να μας ληστέψουν και προσπαθούν να μας αποσπάσουν την προσοχή ώστε να μην το καταλάβουμε…

Την Κυριακή πάλι γράφει ο Γιανναράς ότι την κρίση την φτιάξαν και πάλι οι κακοί ξένοι για να μας αναγκάζουν να δεχθούμε τις δικές τους λύσεις στα εθνικά μας θέματα…

Σε εκπομπή πάλι του ραδιοφώνου ακούω κάποιον να υπερασπίζεται τους τρομοκράτες και να λέει, τι κιαν σκοτώθηκαν κάποιοι; Και ο Παναγούλης δεν ήθελε να σκοτώσει τον Παπαδόπουλο και αν και απέτυχε σήμερα τιμάται για αυτήν του την πράξη; Έτσι στο μέλλον θα τιμώνται και οι τρομοκράτες από την μέλλουσα να έρθει (ουράνια) βασιλεία…

Η τρομοκρατία είναι αντίσταση απέναντι στο κακό κράτος που σκοτώνει αδιάκριτα…

Και σαν να μην φθάνουν όλα αυτά διαβάζω σε γραπτά φίλων που απευθύνονται σε μένα για την σωτηρία που μας φέρνει η Ανάσταση του Χριστού… Ξύλινα λόγια από ανθρώπους που είναι ζωντανοί!

Ναι και πάλι η ελληνική κοινωνία είναι διχασμένη, πάλι ζωντανεύει η ιδεοληψία, πάλι συγκρούεται ο κόσμος των ιδεών με τον κόσμο του λόγου.

Λοιπόν ξυπνάω και λέω, όχι αυτήν την φορά τα πράγματα δεν θα είναι μοιρασμένα. Όλοι εσείς που φαντασιώνεστε εχθρούς και σωτηρίες θα μείνετε στην άκρη. Ποτέ άλλοτε οι Έλληνες δεν ήταν τόσο υποψιασμένοι. Δεν θα αναφωνήσουμε σαν τους θλιβερούς προγόνους μας, όταν αποβιβαζόταν ο βασιλιάς Κωνσταντίνος στον Πειραιά, νομίζω το 1920, έτσι θέλαμε και τον φέραμε, ενώ ήταν ξεκάθαρο ότι αυτή η επιλογή θα έστρεφε τους συμμάχους εναντίον μας. Δεν θα αναβιώσει αυτός ο εφιάλτης.

Αν κάποιος θέλει να προσευχηθεί για την σωτηρία της Ελλάδας, ας παρακαλέσει να εξαφανισθούν οι “σωτήρες” της!

12 σχόλια:

  1. Τις κατανοώ αυτές τις αντιδράσεις. Πίσω από αυτές υπάρχει η άρνηση της πραγματικότητας. Πίσω από την άρνηση υπάρχει ένας παθολογικός ναρκισσισμός. Με άλλα λόγια δεν μπορούμε ν' αποδεχτούμε ότι φταίμε, γιατί έτσι διαλύεται η εικόνα που 'χουμε όλοι ερωτευτεί: ο περιούσιος λαός του Θεού, ο οποίος μεγαλουργεί πάντα.Αν διαλυθεί αυτή η εικόνα τότε τι μένει; Η μιζέρια μας. Πείτε μου πώς θα κοιτάξουμε κατάματα την μιζέρια μας;
    Πρέπει όμως. Αν ποθούμε να επανακτήσουμε την αξιοπρέπειά μας πρέπει να αποδεχτούμε την σκοτεινή πλευρά μας. Να την αναγνωρίσουμε, να την κατανοήσουμε, να συγχωρήσουμε τον εαυτό μας και πιο ελεύθεροι πια να οικοδομήσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΤΑΝ ΕΚΛΑΨΕ Η ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ (... ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΝΙΤΣΕ).

    Τα παρακάτω είναι η αναγγελία που βρήκα στο Google από αυτό το blog σήμερα 23/4 για την χθεσινοβραδυνή εκπομπή της Παναγιωταρέα.

    "ΟΥΔΕΙΣ ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ (καλεσμένος ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος)
    Να μια ευκαιρία να ακούσετε καθαρό λόγο!


    Αν θέλετε καθαρό και μεστό λόγο δείτε σήμερα στην εκπομπή της Άννας Παναγιωταρέα,"Ουδείς αναμάρτητος" τον μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαο Χατζηνικολάου, που πρόκειται να μιλήσει για όλους και για όλα!Επομένως ...
    όποιος έχει πραγματικά τη διάθεση να ακούσει πάνω απ' όλα αλήθειες για όλα τα γεγονότα που συνταράσσουν αυτές τις μέρες την ελληνική και όχι μόνο κοινωνία, ας δουν την εκπομπή της Άννας Παναγιωταρέα.

    0
    Δημοσιεύτηκε: 22 Απρ 2010
    http://agioritis.pblogs.gr/2010/04/oydeis-anamarthtos-kalesmenos-o-mhtropoliths-mesogaias-kai-layre.html "

    Αμεσα λοιπόν από τον ορθόδοξο πιστό αυτό blogger συνάγεται ότι ο μητροπολίτης Λαυρεωτικής έχει καθαρό λόγο (οι άλλοι μητροπολίτες ??) αλλα και μεστό. Ομως ο εξοβελισμός και η δαιμονοποίηση του ορθολογισμού και της κριτικής σκέψης ακούστηκε και πάλι από τα χείλη του Μητροπολίτη Μεσογαίας: "... Τον Θεό δεν τον ψάχνουμε με την λογική.... "

    ΙΣΩΣ. Αν όμως η αυτοδικαίωση των πιστών δεν αποτελεί τον σκοπό μιας τέτοιας εκπομπής (άλλωστε και σε αντίστοιχη παρελθούσα εκπομπή η Παναγιωταρέα ταν αποκάλεσε "γέροντα" υποδηλώνοντας κάτι) τότε κάποιο επίσημο εκκλησιαστικό στόμα θα έπρεπε να μας αναλύσει κάποτε γιατί ο Θεός μας έδωσε την λογική, και γιατί η λογική μας οδηγεί να θέτουμε "κακές",δύσκολες και αναπάντητες ερωτήσεις από τις θρησκείες περί Θεού και γιατί όταν οι συνέπειες της λογικής (βλέπε επιστήμη) μας αναγκάζουν να απομακρυνόμαστε από πράγματα που δεν μπορούν να χαρακτηρίζονται σαν αληθή πιά, ο εκκλησιαστικός λόγος θα πετάξει και πάλι την συνήθη βομβα της ανεπάρκειας της λογικής του ανθρώπου και θα εξαφανιστεί στο καβούκι του.(Τι καταλαβαίνετε εσείς καυμένοι επιστήμονες από την ... ΑΛΛΗ ΛΟΓΙΚΗ !!! και τα περάσματά της!)
    Θα έπρεπε αυτό το εκκλησιαστικό στόμα να δώσει ΚΑΘΑΡΗ και ΜΕΣΤΗ απάντηση. Μήπως η λογική μας είναι αποτέλεσμα της .... πτώσης; Μήπως είναι δώρο του ... Εωσφόρου;

    Και η δικαιολόγηση ότι η λογική υπάρχει γιατί προικιστήκαμε με ελευθερία, δεν είναι τίποτα άλλο, παρά μη απάντηση. Δεν με οδηγεί σήμερα η Ελευθερία της λογικής να ανακαλύψω ότι κάπως αλλιώς έχουν τα πράγματα από αυτά που λέει η Εκκλησία.

    Θα έπρεπε λοιπόν ένα εκκλησιαστικό στόμα να δώσει ΚΑΘΑΡΕΣ και ΜΕΣΤΕΣ απαντήσεις για τα ερωτήματα της απλής λογικής και της κριτικής σκέψης. Αλλά ποτέ δεν το έκανε.

    Ισως σ' αυτό* θα έπρεπε να αναφέρεται η συγκίνηση και το παρ'ολίγον δάκρυ της χθεσινοβραδυνής εκπομπής της Παναγιωταρέα.

    * Για τις ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ που δεν δίνονται.
    * Για την ΣΩΤΗΡΙΑ πάσης φύσεως που πάντα έρχεται ΑΝΩΘΕΝ.....

    Ασχετο ίσως με το παρόν σχόλιο αυτό του Αρσένιου, αλλά ίσως και λίγο σχετικό....

    Κάποια απάντηση από Βασίλη (Κόλια) ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Μέσκος Αρσένιος

    Έχουμε ανάγκη απο ουσιαστικές πολιτικες προτάσεις.Από ουσιαστικές λύσεις. Συγχρόνως πρέπει να βρούμε τι στο καλό θα παράγουμε και θα προσφέρουμε σε παγκόσμιο επίπεδο, μήπως και (αν μπορεί να)πάρει καμιά ανάσα η οικονομία μας. Νομίζω πάντως πως τώρα δεν προλαβαίνουμε.

    "Βλέπω το κακό να έρχεται κατα πάνω μας με δρασκελιές" που είπε και ο Μακρυγιάννης.

    Στα περί τρομοκρατίας, ήταν φως φανάρι, πως η υπόθεση είναι καθαρός αποπροσανατολισμός.

    Δεν ξέρω αν είδατε την εκπομπή του κ.Τριανταφυλλόπουλου στο ALTER εχθες βράδυ. Έτυχε να την δω. Αποκάλυψε απάτη 2μιση ΔΙΣ απο αναπτυξιακό πρόγραμμα στο οποίο κύριος μιζαδόρος ειναι ο στενός σύμβουλος του σημερινού πρωθυπουργού!!!

    Έδω μιλάμε για τρελά πράγματα σε τρελές εποχές!
    Στο έθνος εγραφε πως υπάρχουν κάποιοι "υψηλα ιστάμενοι" οι οποίοι εχουν πχ τα στοιχεία μου, και τα στοιχεία σας, και εν αγνοία μας, μας έχουν διορίσει στο δημόσιο, σε καποιον οργανισμό φάντασμα!

    Ποιο "παρανοϊκό μυαλό" τα κάνει όλα αυτα;
    Ειμαι εμφανώς αναστατωμένος και αηδιασμένος από αυτά που ακούω.

    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ;

    ΟΧΙ, δεν ονειρεύεστε..Ούτε και εγω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Λοιπόν ξυπνάω και λέω, όχι αυτήν την φορά τα πράγματα δεν θα είναι μοιρασμένα. Όλοι εσείς που φαντασιώνεστε εχθρούς και σωτηρίες θα μείνετε στην άκρη. Ποτέ άλλοτε οι Έλληνες δεν ήταν τόσο υποψιασμένοι. Δεν θα αναφωνήσουμε σαν τους θλιβερούς προγόνους μας, όταν αποβιβαζόταν ο βασιλιάς Κωνσταντίνος στον Πειραιά, νομίζω το 1920, έτσι θέλαμε και τον φέραμε, ενώ ήταν ξεκάθαρο ότι αυτή η επιλογή θα έστρεφε τους συμμάχους εναντίον μας. Δεν θα αναβιώσει αυτός ο εφιάλτης."

    Εγώ πάλι δεν μπορώ να πω πως γίνομαι αισιόδοξος αν κρίνω από τους Έλληνες με τους οποίους μιλάω. Δεν θεωρώ πολύ πιθανό να καταλάβει ο κόσμος τι πραγματικά συμβαίνει. Η μόνη λύση που ίσως δοθεί είναι να τους τραβήξει η κυβέρνηση προς τα εμπρός, αλλά είμαι επιφυλακτικός κατά πόσο είναι δυνατός ο εκσυγχρονισμός με το ζόρι. Άλλωστε τόσα χρόνια όλες οι προσπάθειες εκσυγχρονισμού έμειναν ημιτελείς, επειδή ακριβώς ο κόσμος έριξε τις κυβερνήσεις που τις επιχειρούσαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Α, τι μου θύμισες τώρα vagnssg........

    Mια άλλη εκπομπή της Παναγιωταρέα πριν 3-4 χρόνια, πάλι με τον Μεσογαίας. Δεν θυμάμαι αν λεγόταν τότε η εκπομπή της "Ουδείς Αναμάρτητος".

    Ανεκδιήγητη συνέντευξη με τον Μεσογαίας. Θυμάμαι εκεί "πήρα ανάποδες" . Βγήκα απ' τα ρούχα μου. Ήταν ο...... κουβάς που ξεχείλισε το ποτήρι.
    Τον ρωτούσε η δημοσιογράφος σε μια προφανώς στημένη ατμόσφαιρα, πώς συνδυάζεται η φτώχεια και ο θάνατος αμέτρητων παιδιών στις χώρες του τρίτου κόσμου με την αγάπη του Θεού, ή κάπως έτσι. Και η απάντηση ήταν ότι....αυτά μας σκανδαλίζουν γιατί δεν κατανοούμε το μέγεθος της αγάπης του Θεού. Ότι αυτά μπροστά στο μεγαλείο της θυσίας του Θεού , είναι....."λεπτομέρειες".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Yπάρχει ένα άρθρο που λέει Πρωθυπουργός προβοκάτορας στην παρακάτω διεύθυνση

    http://apirotan.blogspot.com/2010/04/blog-post.html

    Ειναι πολύ ενδιαφέρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σπύρος Χιόνης
    Είναι σαν να λες ας μάθουμε να κάνουμε πραγματική αυτοκριτική. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν αφήσουμετις φαντασιώσεις και αν δουλέψουμε με την κοινή λογική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. vagnssg
    Προσωπικά δεν ασχολούμαι με τα λόγια και τα έργα των εκκλησιαστικών γιατί είναι φαντασιώσεις και απευθόνονται στους οπαδούς τους. Η Παναγιωταρέα είναι τμήμα από το κομμάτι του συστήματος που πιστεύει ότι μπορεί να κερδίσει από τις εν λόγω φαντασιώσεις. Δικαίωμάτης και δικαίωμα του όποιου θέλει να φαντασιώνεται. Η κρίση δημιουργεί ευκαιρίες για φαντασιώσεις, πλην όμως νομίζω ότι ολόένα και λιγότεροι συμπολίτες μας ακολουθούν την διέξοδο αυτήν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιώργος Λιάγκας
    Κατ' αρχάς χρόνια πολλά και να ευωδοθεί ότι επιθυμείς!
    Για μένα δεν είναι καθόλου φως φανάρι ότι η υπόθεση τρομοκρατία είναι στημένη. Τον Τριανταφυλλόπουλο, όπως και όλους τους καταγγελτικούς δημοσιογράφους δεν τους εκτιμώ γιατί λένε πολλά τα οποία είναι αναπόδεικτα και δεν μπορείς να ξέρεις τι είναι αλήθεια και τι όχι.
    Επίσης το άρθρο για τον πρωθυπουργό μου φαίνεται τυπική πολιτική φαντασία, από τέτοιες ιστορίες έχω χορτάσει στην ζωή μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανδρέας
    Οι υποτινικές αντιδράσεις απέναντι σε ανατροπές απρόσμενες φανερώνουν ένα πράγμα, ότι οι άνθρωποι σκέπτονται λίγο περισσότερο, προς απογοήτευση των επαγγελματιών επαναστατών.
    Το μέιζον θέμα είναι τα θύματα αυτής της ανατροπής. Αντί για ταμείο κατά της χρεωκοπίας πρέπει να υπάρξει ταμείο υπέρ των θυμάτων, ανέργων κλπ. της αναγκαστικής αναδιάρθρωσης που θα υποστούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Mέσκος Αρσένιος
    Ευχαριστώ για τις ευχές.
    Ούτε εγώ εκτιμώ δημοσιογράφους τους ύφους Τριανταφυλλόπουλου, αλλά τις καταγγελίες τις έκανε "μιζαδόρος" μέσω της εκπομπής. Για αυτό και "κόλλησα" μέχρις τις 2 το πρωι. Λόγω του τηλεφωνικού θράσσους των "εμπλεκομενων" στην απάτη.

    Το άρθρο περι πρωθυπουργού μου δίνει απαντησεις σε πολλά παράδοξα που γίνονται, αλλα αν έγραφε κ τις πηγές των στοιχείων θα ήταν καλύτερα.

    Τα περι εξάρθρωσης του "επαναστατικού αγώνα" ήταν φως φανάρι για εμένα. Στις USA κάποτε βρίσκανε εξωγηινους.. Η τέχνη του αποπροσανατολισμού είναι κορυφαία τέχνη των ΜΜΕ. Κ οποιος τολμαει το αντιθετο (όπως καποιες σοβαρες πρωην εκπομπές στη ΝΕΤ) τον "τρώει ο λύκος".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σιμούδης Δημήτριος30 Απριλίου 2010 στις 10:04 μ.μ.

    Υπάρχει ένα καταπληκτικό άρθρο στην Καθημερινή με θέμα " Γιατί δεν μας καταλαβαίνουν?" στο οποίο με παραδείγματα ο συντάκτης του αναφέρεται στη διαφορά των Ευρωπαϊκών και του δικού μας κράτους. Ελπίζω να συζητήσουμε πια σε τέτοια βάση τα προβλήματά μας και να μη στραφούμε ξανά σε κυνήγι μαγισσών.
    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_14/03/2010_394138

    ΑπάντησηΔιαγραφή